Відділ безпечності харчових продуктів

Основними функціями відділу є:

- реалізація державної політики у галузі ветеринарної медицини, проведення державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за безпечністю та якістю харчових продуктів, кормових добавок, преміксів та кормів;

- організація виконання загальнодержавних програм щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, у тому числі державного моніторингу залишків ветпрепаратів та забруднюючих речовин у живих тваринах, харчових продуктах тваринного та рослинного походження і кормах;

- здійснення державного контролю за харчовими продуктами та кормами, а також потужностями, що використовуються для їх виробництва, переробки, зберігання та обігу.

- організація роботи щодо проведення державного контролю за додержанням потужностями гігієнічних вимог при виробництві, транспортуванні, зберіганні та реалізації харчових продуктів, інших об’єктів санітарних заходів, кормових добавок, преміксів та кормів;

- координація та організація робіт з проведення досліджень (випробувань) харчових продуктів, кормових добавок, преміксів та кормів для цілей державного контролю;

- організація та здійснення державного контролю за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР);

- участь у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань, спрямованих на виявлення причин та умов, що призводять до виникнення хвороб;

- координація діяльності з проведення державної ветеринарно-санітарної експертизи харчових продуктів, кормових добавок, преміксів та кормів. Здійснює аналіз роботи державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках; координація та організація державного ветеринарно-санітарний контролю та нагляд щодо виконання Планів державного моніторингу залишкової кількості ветеринарних препаратів та забруднюючих речовин у живих тваринах, харчових продуктах тваринного та рослинного походження і кормах;

- координація та здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво, перевезення, зберігання, реалізацію органічної продукції (сировини);

- розгляд матеріалів щодо затвердження експортних потужностей або про їх виключення з реєстру затверджених експортних потужностей, та вносить відповідні пропозиції;

- здійснення контролю за дотриманням управліннями Держпродспоживслужби в районах (містах) процедур видачі документів дозвільного характеру, в т. ч експлуатаційних дозволів, ведення державної реєстрації потужностей та ін.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…