Проведення самооцінки суб’єктами господарювання

samoocinka ukr   Враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо захворювання на африканську чуму свиней, з метою недопущення занесення і розповсюдження вказаного захворювання та мінімізації можливих негативних наслідків, пропонуємо суб’єктам господарювання діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням та реалізацією живих свиней провести самооцінку (перелік питань додається) виконання ветеринарно-санітарних вимог в роботі, визначених пунктом 5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 за № 432/30300.

   За результатами проведеної самооцінки вжити заходів щодо забезпечення функціонування свиногосподарств (ферм) у режимі роботи підприємств закритого типу.

Орієнтовний перелік питань для проведення самооцінки суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з вирощуванням, утриманням та реалізацією живих свиней, стосовно виконання вимог закритого режиму роботи

  1. Наявність повної огорожі господарства, що унеможливлює проникнення на територію сторонніх осіб, диких та безпритульних тварин;
  2. Заборона входу сторонніх осіб та заїзду транспорту не пов’язаного з обслуговуванням господарства;
  3. Ідентифікація наявних тварин (свиней).
  4. Наявність виробничої, адміністративно-господарської та зони зберігання кормів. Наявність огорожі між ними;
  5. Наявність достатньої кількості спецодягу, спецвзуття, інвентарю, обладнання, їх маркування та закріплення за кожним окремим відділком (цехом);
  6. Забезпечення прання та дезінфекції спецодягу і спецвзуття;
  7. Вхід у виробничу зону господарства тільки через постійно діючий санпропускник;
  8. В’їзд автотранспорту лише через дезбар’єр;
  9. Цілодобова охорона та чергування;
  10. Наявність дезкилимків перед входом у всі приміщення;
  11. Заборона винесення спецодягу та спецвзуття за межі господарства;
  12. Закріплення за кожним окремим відділком (цехом) окремого обслуговуючого персоналу;
  13. Заборона утримання свиней в особистих підсобних господарствах громадян що обслуговують господарство. Контроль дотримання;
  14. Заборона утримання на території господарства собак (крім сторожових, щеплених проти сказу), котів та тварин інших видів, включаючи птицю;
  15. Наявність внутрішньогосподарського автотранспорту;
  16. Розподіл на "чисті" та "брудні" автошляхи;
  17. Наявність забійно-санітарного пункту;
  18. Наявність спецавтотранспорту для вивезення трупів тварин та відходів забою на ветсанзавод;
  19. Профілактичний карантин тварин.
  20. Дослідження кормів, води в державних лабораторіях ветеринарної медицини;
  21. Термічна обробка кормів;
  22. Дослідження на якість дезінфекції приміщень перед переведенням в них тварин;
  23. Дотримання зоогігієнічних вимог та санітарних розривів;
  24. Знезараження відходів виробництва (гній, стічні води);
  25. Дотримання зооветеринарних розривів між свинарськими господарствами, об’єктами та підприємствами з переробки та зберігання сільськогосподарської продукції.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…