dpss od3 facebook b

fb2                      dpss od5 en 80

Адреса / Address: 

65042, вул. 7-ма Пересипська, 6
6 7th Peresypska St., 65042, Odesa


Дзвоніть / Calls:
tel/fax: 716-13-01

 

Режим роботи:

понеділок - п'ятниця: з 9:00 до 17:30
обідня перерва: з 13:00 до 13:30

Проведено нараду з користувачами водних біоресурсів, які здійснюють промисел водних біоресурсів на території Одеської області.

IMG 2678

    Одеським рибоохоронним патрулем спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області проведено нараду з власниками рибодобувних підприємств. Захід присвячено впровадженню системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок (НАССР), що дозволить гарантувати виробництво безпечної продукції.

    Заступником начальника відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Чегодаєвою Ольгою Петрівною та головним спеціалістом відділу державного контролю Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Білаш

Юлією Василівною роз’яснено зміни у законодавстві харчових продуктів та вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи управління безпечності харчових продуктів (НАССР).

Hazard Analysis and Critical Control Points (НАССР) - система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.  На підставі пункту 2 частини 2 ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», особи, які займаються виробництвом або введенням в обіг харчових продуктів, повинні застосовувати системи НАССР та/або інші системи забезпечення безпечності та якості під час виробництва та обігу харчових продуктів. Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012          № 590 затверджено «Вимоги щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)». Відповідно ст. 21 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку розробляють, запроваджують та використовують постійно діючі процедури, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Також у форматі зустрічі суб’єктам господарювання наголошено про обов’язок отримання експлуатаційного дозволу або проведення державної реєстрації потужностей відповідно вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Невиконання визначеного законом обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), -тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.IMG 2679

Виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом, - тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Виробництво, зберігання харчових продуктів або кормів без отримання експлуатаційного дозволу на відповідну потужність, якщо обов’язковість його отримання встановлена законом, - тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат.

dpss

min agro pol

uryad portal

lab diagnost