dpss od3

facebook btelegram messenger 

fb2telegram messenger                    dpss od5 en 80

Адреса / Address: 

65042, вул. 7-ма Пересипська, 6
6 7th Peresypska St., 65042, Odesa


Дзвоніть / Calls:
tel/fax: 716-13-01

Режим роботи:

понеділок - п'ятниця: з 8:00 до 16:30
обідня перерва: з 12:00 до 12:30

1

З відновленням весняної вегетації на посівах озимих зернових культур спостерігається ураження рослин хворобами. Інфекція патогенів – збудників хвороб – зберіглася і накопичилася в ґрунті та на рослинних рештках протягом осінньо-зимового періоду. Ураження листковими формами хвороб призводить до зменшення фотосинтетичної поверхні листків, їх передчасного старіння і відмирання, крім того, розвиток патогену негативно впливає й на врожай: кількість колосків, кількість зерен у колосі та масу 1 тис. зернин. У підсумку – втрати врожайності й прибутку.

2

Державні фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області здійснили фітосанітарні процедури до саджанців горіху волоського сортів Чандлер (Chandler) і Франкет (Frankuette), які надійшли із США у кількості 47 тис. штук.

1

До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) (№2021.0019-fup 36). В ньому попереджають щодо виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (5138 µg/kg-ppb) в рафінованій пальмовій олії, що експортувалась з Федеративної Республіки Німеччина (постачальник: Olenex Edible Oils GmbH, Brake) до Республіки Польща, де використовувалась при виготовленні печива (виробник: Bogutti Sp. z o.o., Zlotoklos). Саме печиво надіслано в Україну (отримувачі: ТОВ «АТБ-Маркет», просп. Олександра Поля, 40, м. Дніпро, 49000; ТОВ «Форвард-КД», вул. Бузкова, 2, м. Львів, 79035). 

6

Цьогоріч головні свята всіх працюючих і православних українців майже збіглися у часі. Попереду тривалі вихідні. Першотравневі та великодні традиції створюють особливу атмосферу в кожній хаті та родині, тож великий колектив Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області бажає провести свята достойно, у колі найрідніших.   

 

4

До нас надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) (№2021.1780-fup 9) щодо виявлення перевищення максимального рівня доксицикліну (133 µg/kg – ppb) у замороженій курці, що експортувалась з Бельгії (виробник: Artislach nv, Buggenhout; оптовик: Kipco-Damaco N.V., Oostrozebeke) до Польщі (одержувач: Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm). 

Ситуація із захворюванням на коронавірусну хворобу залишається непростою. Тому Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вкотре рекомендує дотримуватися протиепідемічних вимог, особливо, під час тривалих святкових вихідних.

Про те, як почуватися безпечно у найближчі дні та не допустити подальшого поширення коронавірусної інфекції, розповість начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Лідія Степанова.

1

Наближаються Великодні свята, які глибоко шанують українці, та до яких готуються заздалегідь. 2 травня Україна святкує Великдень.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області побували у храмах Одещини та нагадали священникам про рекомендації для релігійних закладів та громадян, що їх підготувало Міністерство охорони здоров'я.

1

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області провели фітосанітарний контроль імпортних партій картоплі, які надійшли з Румунії та Білорусі.

Картопля (Solanum tuberosum)вид рослин родини пасльонових, поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають «другим хлібом». Картоплю культивують як на полях, так і на присадибних ділянках. Вона має важливе значення в раціоні харчування всіх груп населення. З одиниці посівної площі картоплі можна отримати в три рази більше крохмалю, ніж із зернових культур, а отже, більше спирту. 

Бульби – сировина для виробництва медичних, фармакологічних і харчових продуктів. Відомо, що із картоплі можна приготувати більше півтисячі смачних страв. Її використовують у вареному, смаженому, тушкованому, печеному вигляді, а також заморожують і використовують у переробній промисловості. Завдяки підвищеному вмісту калію картопля сприяє виведенню із організму людини води та хлористого натрію, тим самим покращує обмін речовин. Картопля є основним джерелом вітаміну С і вітамінів групи В.

9

До нас надійшло чергове інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 20 квітня 2021 року №2021.1740-fup 5 стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (phagetype 6D /25g) у заморожених курячих ніжках, що експортувались з Польщі до країн-членів ЄС, після чого зазначену продукцію перероблено на м’ясо механічного обвалювання (виробник: Cedrob S.A., Ciechanów; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Plonsk) та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Аркада Фінанс», вул. Журналістів, 13, м. Дніпро, 49023).

dpss

min agro pol

uryad portal

lab diagnost