Оперативна інформація стосовно моніторингових обстежень суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних заходів
За період від 11-го до 17-го лютого 2022 року перевірено 1 622 суб’єкта господарювання Одеської області, виявлено порушень – 11, з них штрафів – 7, приписів – 4.
Перевірено, зокрема:
- дошкільних закладів – 42 (порушення виявлені на 1-ому об`єкті, складено 1 протокол)
- закладів загальної середньої освіти – 35
- вищих навчальних закладів, професійно-технічних училищ, коледжів, технікумів – 1
- гуртожитків закладів освіти – 1
- закладів громадського харчування – 177 (порушення виявлені на 3-х об’єктах, складено 3 протоколи)
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків) – 449 (порушення виявлені на 4-х об’єктах, складено 2 протоколи та надано 2 приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства)
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 245 (порушення виявлені на 2-х об’єктах, складено 1 протокол та надано 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства)
- агропродовольчих ринків – 58
- торговельно-розважальних центрів – 0
- кінотеатрів, клубів та інших закладів сфери культур – 2
- аптек та оптик – 132
- перукарень, салонів краси, тату-салонів – 62
- спортивних залів, фітнес-клубів, басейнів – 5
- готелів, хостелів – 2
- інших (об’єкти побутового обслуговування населення, адміністративні та офісні приміщення, заклади ветеринарної медицини, АЗС, вокзали, поштові відділення, об’єкти водопостачання, банківські відділення, ломбарди тощо) – 411 (надано 1 припис щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства). Зокрема відділом санітарної охорони території Одеської області перевірено 207 морських та повітряних суден.
Всього з початку 2022 року перевірено суб’єктів господарювання – 9 813, виявлено порушень – 75, з них штрафів – 58, приписів – 17.
Під час перевірок дотримання протиепідемічних заходів фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області постійно здійснюються інформаційно-просвітницькі заходи (роз’яснення, бесіди, розповсюдження пам’яток).
Серед найбільш поширених порушень є недотримання вимог щодо проведення температурного скринінгу, недостатній запас засобів індивідуального захисту (масок), недотримання працівниками закладів маскового режиму, відсутність контейнерів для збору використаних ЗІЗ (масок), а також позначок на входах, виходах і в місцях розрахунку щодо дотримання відвідувачами безпечних відстаней.
Правильне використання масок, дотримання дистанції, регулярне миття рук, користування антисептиком та вакцинація проти СOVID-19, як і раніше залишаються ефективними та простими заходами, щоб вберегтися від інфікування будь-яким штамом. Важливо, щоб кожен дотримувався протиепідемічних правил, дбав про своє здоров’я та своїх близьких!
Стан дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області!
Фото зроблені нашими фахівцями під час перевірок у Білгород-Дністровському та Балті.


