Типові порушення суб'єктів господарювання
За результатами проведених перевірок характеристик нехарчової продукції можна виділити низку типових порушень, зокрема:
- виробники (імпортери) надають на ринок України продукцію, що не відповідає вимогам безпечності та не пересвідчуються у вжитті заходів забезпечення її безпечності;
- маркування продукції знаком відповідності технічним регламентам здійснено з порушенням діючих вимог або взагалі відсутнє;
- відсутня декларація про відповідність продукції технічному регламенту та національним стандартам;
- органам ринкового нагляду передбачена законодавством документація не надається взагалі або надається несвоєчасно;
- на виробах та супровідних документах відсутня інформація яка містить застереження щодо можливого несприятливого впливу на здоров’я людини, найменування виробника (імпортера), ідентифікаційні або розпізнавальні знаки, тощо.
- перевищення або включення до складу нехарчової продукції речовин, вміст яких регламентується відповідними нормативними документами