dpss od3

facebook btelegram messenger 

fb2telegram messenger                    dpss od5 en 80

Адреса / Address: 

65042, вул. 7-ма Пересипська, 6
6 7th Peresypska St., 65042, Odesa


Дзвоніть / Calls:
tel/fax: 716-13-01

Режим роботи:

понеділок - п'ятниця: з 8:00 до 16:30
обідня перерва: з 12:00 до 12:30

Імпорт картоплі в Білгород-Дністровському

30

Протягом IV кварталу 2020 року державні фітосанітарні інспектори сектору фітосанітарного контролю №7 Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області провели фітосанітарний контроль до об’єктів регулювання, а саме продовольчої картоплі у кількості 2 тис. 200 тонн. Імпортні об’єкти регулювання надійшли з Молдови та Румунії.

З метою недопущення проникнення та розповсюдження регульованих шкідливих організмів територією України до вантажу були застосовані фітосанітарні процедури – огляд та інспектування.

 ***

Карто́пля (Solanum tuberosum) - вид рослин родини пасльонових, поширена сільськогосподарська культура, яку в народі називають «другим хлібом»; одна з найважливіших продовольчих, технічних і кормових культур. Картопля - однорічна в культурі та багаторічна в дикому стані трав'яниста рослина, яка об'єднує до 150 диких і культурних бульбоплідних видів. Хоча картопля багаторічна рослина, проте її саджають щорічно навесні, оскільки бульби, залишені на зиму у ґрунті, загинуть від морозів.

Картопля - цінний продукт харчування. Її культивують на полях і присадибних ділянках. Вона має важливе значення у раціоні харчування усіх груп населення.  На городах України під неї відводять до 70% площ.

Бульби картоплі широко використовують у різноманітних галузях промисловості для виробництва крохмалю, спирту, молочної кислоти, ацетону.  Крохмаль картоплі використовують для виробництва понад 500 найменувань продукції харчової, паперової, текстильної, деревообробної, будівельної, керамічної, хімічної і фармацевтичної індустрії. З одиниці посівної площі картоплі можна отримати утричі більше крохмалю, ніж із зернових культур, а отже, більше спирту. Культура придатна для виробництва біоетанолу. Бульби - сировина для виробництва медичних, фармакологічних і харчових продуктів.

З картоплі можна приготувати майже тисячу страв. Її використовують у вареному, смаженому, тушкованому, печеному вигляді, а також, заморожують і використовують у переробній промисловості. Завдяки підвищеному вмісту калію картопля сприяє виведенню із організму людини води та хлористого натрію, тим самим покращує обмін речовин. Картопля - основне джерело калію, який відіграє велику роль у нормалізації водного обміну та підтриманні нормальної роботи серця. Близько 40% потреби населення у вітаміні С задовольняється за рахунок картоплі. Тому картопля є основним джерелом вітаміну С і вітамінів групи В.

31323334353637

dpss

min agro pol

uryad portal

lab diagnost