dpss od3

facebook btelegram messenger 

fb2telegram messenger                    dpss od5 en 80

Адреса / Address: 

65042, вул. 7-ма Пересипська, 6
6 7th Peresypska St., 65042, Odesa


Дзвоніть / Calls:
tel/fax: 716-13-01

Режим роботи:

понеділок - п'ятниця: з 8:00 до 16:30
обідня перерва: з 12:00 до 12:30

Інспекція партій імпорту білоголової капусти

2

Протягом березня державні фітосанітарні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області провели фітосанітарні процедури до вантажів капусти білоголової – з метою недопущення проникнення та розповсюдження регульованих шкідливих організмів територією України. Загалом проінспектовано 29 автотранспортних засобів з майже 398 т вантажу. Капуста надійшла з Македонії, Туреччини та Албанії.

Капуста білоголова (Brassica oleracea var. capitata) дворічна рослина родини хрестоцвітних (або капустяних). Вона здавна увійшла до нашого раціону харчування як повсякденна страва. Листя капусти білоголової на 80% складається з води. Решта відсотків містять азотисті речовини, жиривуглеводи, лізоцим, цукрипектинклітковинуорганічні кислотифітонциди.

Капуста також містить велику кількість вітамінів. Це каротин (провітамін А), фолієва кислота, вітаміни групи В (B1В2В6), РРЕРК, вітамін U (противиразковий фактор). А за вмістом аскорбінової кислоти капуста може змагатись з лимонами та апельсинами. І що дуже важливо, в пізньостиглих сортах вітамін C зберігається майже всю зиму. Окрім цього капуста містить комплекс мікроелементів: кальцію, заліза, магнію, фосфору та особливо багато калію.

Білоголова капуста – це дієтичний продукт з високим вмістом легкозасвоюваного вітаміну С. Капуста надає позитивний вплив на роботу органів шлунково-кишкового тракту, виводить з організму токсини і має протизапальні властивості, зміцнює серцево-судинну систему. Вона також корисна при подагрі, захворюваннях нирок і печінки.

Страв з капусти можна приготувати безліч. Це українські борщі, вареники з капустою, кулебякі, різноманітні салати, капуста запечена, квашена, фарширована, пиріжки з капустою, капустяні котлети та зрази. Незалежно від способу приготування, капуста зберігає свої корисні властивості на 85% навіть після термічної обробки. Це робить її справді універсальним овочем, який підходить всім людям.

3456

dpss

min agro pol

uryad portal

lab diagnost