03

Головне управління інформує господарів домашніх тварин, які збираються виїжджати з України до Молдови. За повідомленням компетентного органу Республіки Молдова скасовуються спрощені умови до некомерційного переміщення домашніх тварин.


З 1 грудня 2023 року ввезення домашніх тварин на територію Республіки Молдова може здійснюватися тільки за умови виконання таких вимог:

  • тварина ідентифікована за допомогою мікрочіпу та вакцинована від сказу (вакцина діюча);
  • серологічний титр на сказ (3 місяці очікування – між датами забору крові у разі сприятливого результату аналізу крові та видачею міжнародного сертифіката);
  • міжнародний сертифікат про стан здоров’я, що видається на основі ветеринарного свідоцтва.

Для отримання ветеринарного свідоцтва звертайтесь до лікарень ветеринарної медицини, до компетенції яких належить оформлення та видача ветеринарних свідоцтв (форма №1), з метою некомерційного переміщення домашніх тварин.

Для оформлення міжнародного сертифіката про стан здоров’я звертайтесь до відділів прикордонного інспекційного контролю управління державного контролю на кордоні Держпродспоживслужби,

Довідково

Актуальні вимоги до некомерційного переміщення тварин різних країн світу та контактні дані установ щодо одержання відповідних документів опубліковані на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби.