14 березня Україна разом із усім світом відзначає Міжнародний день шкільного харчування (International School Meals Day). Цей день має на меті підвищити обізнаність про роль здорового харчування для закладів середньої освіти. Міжнародний день шкільного харчування привертає увагу до засвоєння здорових харчових звичок, підкреслює зв’язок між здоровим харчуванням, освітою та кращим навчанням, та розвиває розуміння важливості якісних, поживних страв у закладах освіти.

З метою популяризації здорового харчування, спеціалістами відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Ізмаїльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області проведено навчання із учнями загальноосвітніх закладів міста Ізмаїл. Фахівці управління розповіли дітям про важливість здорового збалансованого та правильного харчування для фізичного та розумового розвитку дитини, а також правила поведінки за столом.

Школярі грали в ігри про корисні та шкідливі продукти, під час яких засвоювали навички вживання корисних продуктів. Учням було надано інформацію щодо вмісту “Тарілки здорового харчування”, вони із задоволенням розповідали про свої улюблені страви.  А в кінці занять діти відгадували загадки про улюблені корисні овочі та фрукти.