З 2020 року в Україні впроваджується програма розвитку шкільного харчування під головуванням Першої Леді України Олени Зеленської. На сьогодні одночасно із оновленням нормативно-правової бази запрацювала Реформа шкільного харчування. Вона основана саме на формуванні принципів здорового харчування.

В рамках Стратегії реформування системи шкільного харчування (на період до 2027 року) фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області проведено навчання із учнями загальноосвітніх закладів м. Білгород-Дністровський.

Фахівці управління в ігровій формі на прикладі «Тарілки здорового харчування» (керівництво для здорового харчування, подане у формі простої та зрозумілої інфографіки, створеної експертами Гарвардської школи громадського здоров’я), розповіли дітям про корисні та шкідливі продукти харчування, важливість збалансованого та правильного харчування протягом дня для розумового та фізичного розвитку дітей, а також щодо впливу продуктів харчування для створення повноцінного імунітету та довголіття людини.

Наприкінці занять діти за допомогою улюблених корисних продуктів харчування створили свої варіації прикладів «Тарілок здорового харчування» для себе та своєї родини.