У Головному управлінні відбулися навчання з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях. Це регулярний навчальний захід, який в умовах воєнного стану набув більшої актуальності. Заняття проводилося для того, аби співробітники Держпродспоживслужби отримали навички дій у конкретній ситуації, в даному випадку – під час учбової евакуації при пожежі.

Як то кажуть, пожежу легше попередити, ніж загасити. Головне у цих навчаннях – відпрацювати послідовність кроків кожного, порядок дій на випадок, якщо спрацювала пожежна сигналізація. Це зручніше вивчити заздалегідь – ще до того, як пролунає, не дай Боже, реальна пожежна тривога.

При відпрацюванні сигналу «пожежа» проведена учбова евакуація працівників з трьох основних адмінбудівель Головного управління, які розташовані за адресою: вул. 7-ма Пересипська, 6. Всі співробітники своєчасно покинули свої робочі місця. Після чого відповідальними за проведення заходу особами зроблена їх перекличка, проведено практичне заняття з вуглекислотним вогнегасником та інструктаж щодо дії працівників у надзвичайних ситуаціях.

Окрім того, під час учбової тривоги, разом з працівниками організації, яка здійснює техніне обслуговування систем автоматичної пожежної сигналізації у Головному управлінні, проведена перевірка її працездатності.