На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 9 травня 2023 року №458 «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами» державним фітосанітарним інспектором управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Михайлом Левицьким у ТОВ «Ясні Зорі» Подільського району проведено навчання працівників з питань безпечного виконання робіт з пестицидами і агрохімікатами та тестування за його результатами.

Під час навчання висвітлені питання дотримання вимог законодавства у сфері захисту рослин, недопущення наявності неякісних та фальсифікованих пестицидів та наслідки їх використання, впровадження у виробництво біологічного методу захисту рослин.

Керівництву і працівникам господарства детально роз’яснені вимоги законодавства щодо захисту бджіл від негативного впливу пестицидів і агрохімікатів. Перевірка відповідей після тестування виявила, що працівники господарства показали високий рівень необхідних знань і навичок, набутих під час навчання з питань безпечного поводження з пестицидами. Всі працівники одержали посвідчення на право роботи з пестицидами і агрохімікатами.