Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області в рамках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року продовжується робота з проведення навчань учнів загальноосвітніх закладів принципам здорового харчування.

Спеціалістами відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Подільського та Березівського районних управлінь Головного управління під час тренінгів з дітьми обговорювалась шкідливість впливу на здоров’я вживання фастфуду, сосисок, ковбас, булочок, великої кількості цукру та солі.

Кожній дитині були роздані пам’ятки із схемою тарілки здорового харчування для ознайомлення батьків. Культура правильного харчування має прищеплюватися батьками, саме вони повинні навчати своїх дітей змалечку на особистому прикладі навичкам здорового харчування. Правильне харчування є запорукою здоров’я дітей, що забезпечує їх енергією, потрібною для фізичного, інтелектуального та гармонійного розвитку.