Напередодні Великодніх свят Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області нагадує про основні правила запобігання кишкових інфекцій та харчових отруєнь:
- не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб;
- купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, умови зберігання, дату виготовлення та кінцевий термін придатності;
- зберігайте продукти харчування лише у той спосіб, що зазначений на упаковці, та до встановлених термінів придатності;
- зберігання приготованої страви без холоду не повинно перевищувати двох годин;
- не споживайте харчові продукти, якщо є сумнів щодо їх якості;
- при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою;
- перед приготуванням їжі, перед її вживанням та після відвідування туалету треба ретельно мити руки з милом;
- для пиття та приготування їжі використовуйте питну води з джерел централізованого водопостачання або фасовану бутильовану воду;
- відмовтеся від споживання дикорослих грибів, замініть їх грибами, що вирощують штучно.
У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчових отруєнь, необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.
Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх близьких! Нехай святкування принесе вам лише позитивні емоції!