Якщо ваша дитина ще не вміє плавати, їй допоможуть надувні круги, нарукавники, матраци. Також можна вибрати й інші товари для гри у воді, як-от басейн чи водні ходунки.

Вибираємо надувний круг для дитини

Надувний круг годиться для дітей старше трьох років. Головний критерій при його виборі –  внутрішній діаметр. Він повинен бути трохи більше, ніж обхват талії дитини. Щоб краще утримувати круг, можна придбати моделі з ручками. Серед решти критеріїв – шви. Вони повинні бути рівними і гладкими та натирати шкіру дитини.

Особливості вибору надувного басейну

Для дітей, які вже вміють самостійно сидіти, можна придбати надувний басейн. Вибирати модель необхідно відповідно до віку дитини. Для малят годиться басейн завглибшки до 25 см. Коли дитині виконається два роки, можна вибрати модель з більшою глибиною. Також важливо звертати увагу на такі критерії:

  • бортики мають не падати, коли басейн наповнений водою;
  • бажано, щоб низ басейну надувався і був плоским в моделі для дітей 2-3 років (в басейні з надувним низом дитині буде м’яко сидіти, а в моделі з плоским – зручно ходити);
  • матеріал повинен бути щільним (наприклад, полівінілхлорид або гума не пошкоджуються від нерівностей на землі або скошеній траві).

Надувні ходунки: що це і як їх вибирати

Надувні ходунки призначені для того, щоб дитина могла самостійно ходити по воді. Їх виготовляють у вигляді надувного кола зі спеціальними отворами для ніг всередині. Ходунки підійдуть для дитини старше одного року. Вибираючи ходунки, треба звертати увагу на їх розмір і зручність, вагу малюка. Неправильно підібрана модель може перевернутися разом з малюком. Важливо, щоб у ходунках шви були тонкими і гладкими та не пошкоджували ніжну шкіру дитини.

На що звертати увагу, вибираючи нарукавники?

Вибираючи нарукавники для плавання, бажано їх приміряти, аби точно знати, що вони годяться для дитини і не сповзають з передпліччя.

Який надувний матрац безпечний для дитини?

Вибираючи дитячий надувний матрац для ігор на воді, треба звертати увагу на наявність ручок, за які можна триматися. Якщо є побоювання, що дитина може зісковзнути з матраца, краще надіти на неї нарукавники.

Серед великої різноманітності надувних кругів, ходунків, матраців важливо вибирати якісний товар, адже від цього залежить комфорт і безпека малечі під час перебування у воді.