Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області спільно з відділами освіти та за участі Новокальчевського, Курісовського сільських голів проведені комісійні перевірки опорних навчальних закладів на адміністративних територіях Ноовокальчевської, Курісівської сільських та Раухівської селищної територіальних громад Березівського району Одеської області з питань організації харчування відповідно до вимог Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Під час комісійних перевірок фахівці Березівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань організації харчування в навчальних з працівниками та керівниками закладів освіти.
Обговорено проблемні питання з організації харчування в закладах освіти, створення належних умов для дотримання гігієни персоналом харчоблоків, забезпечення столовим та кухонними посудом, холодильним та технологічним обладнанням, дотримання вимог при зберіганні харчових продуктів, наявності запасу мийних, дезінфекційних засобів, спецодягу та необхідного інвентарю, проходження медичних оглядів, наявністю супровідних документів харчової продукції, профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь тощо.