З метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час організації функціонування пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням на базі закладів освіти проведено 32 наради з керівниками закладів освіти, в яких планується відкриття пришкільних таборів.

На території регіону планується функціонування 211 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей, з них з організацією харчування – 158.

Фахівці Головного управління спільно з відділами освіти територіальних громад та представниками державної служби з надзвичайних ситуацій розпочали комісійні перевірки пришкільних таборів перед їх відкриттям. Станом на 14.05.2024 Подільським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області проведено 14 комісійних перевірок.

Пріоритетними завданнями під час організації оздоровлення та відпочинку дітей  є забезпечення безпечного перебування дітей у закладі, наявність укриттів, організація здорового харчування, дотримання протиепідемічного режиму, підготовка основних приміщень, їх оснащення твердим та м’яким інвентарем, забезпеченість приміщень їдальні та харчоблоку необхідним обладнанням, визначення відповідальних осіб за організацію харчування, впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), організація виховання, дозвілля тощо. Нагадуємо, що незалежно від форми власності табору, засновники (власники), керівники закладів несуть відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства.