У культурі кожного народу є речі, які відображають його особливу національну традицію. В Україні такою річчю є вишиванка. Це й частина душі, й справжній символ національної єдності і патріотизму.

Українська сорочка-вишиванка увібрала в себе теплоту сонця, голубінь небес, запах трави, шум гаїв, смуток гарної пісні. Сьогодні мова вишитої сорочки сприймається здебільшого як сукупність візерунків, гра кольорів, майстерність вишивальниць. А вона, між тим, народилася не тільки, як витвір мистецтва, а й як наш оберіг, адже закодована споконвічними життєдайними знаками сонця, землі і води. Вишиванка захищає, сил додає, кохання береже.

Особливе значення має День вишиванки саме сьогодні, коли ворог продовжує наступ. Ми продовжуємо стояти пліч-о-пліч та виборювати нашу свободу, культуру, історію, нашу ідентичність та унікальні культурні коди. У цій боротьбі вишиванка стала символом нашої незламності та боротьби за національні цінності.

Зараз, в умовах воєнного стану, в День вишиванки не проводяться марші, дефіле та інші масові заходи. Але долучитися до свята можна запросто, варто лише одягти вишиванку або намисто з вишивкою. Сьогодні у Головному управлінні таких охочих було вдосталь. Це переважно красуні колективу – наші гарні дівчата. Були й хлопці та навіть дітлахи.

Одеська вишиванка кольорова, вона характеризується поєднанням різних за структурою та технікою виконання геометричних орнаментів. Хай там що – річ не в тому: сьогодні вишиванка – це нагадування, що ми маємо бути єдиними, як ніколи. У цей день колектив Головного управління бажає всім миру, гармонії в оселях та серцях. Закликаємо приєднатися до нас, одягти вишиванку, і нехай всі побачать, які чарівні Україна та її невід’ємний елемент національного вбрання!