Днями у ДНЗ «Арцизький професійний аграрний ліцей» (Одеська обл., Болградський р-н, с. Теплиця) та Одеському державному центрі професійного навчання працівників переробної промисловості (ДПТНЗ ОДЦПНППП») (м. Одеса) відбулися іспити здобувачів прав на отримання посвідчення тракториста-машиніста.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області приймають теоретичні та практичні іспити з видачою посвідчення тракториста-машиніста відповідно до вимог положення про порядок видачі посвідчень тракториста-машиніста, затвердженого постановою КМУ №217 від 02.04.1994 р. (зі змінами).

Іспити приймають працівники відділу реєстрації сільськогосподарської техніки.   Під час теоретичного іспиту перевіряються знання правил дорожнього руху і технічної експлуатації машин. Під час практичного – здатність здобувача керувати трактором в умовах навчального полігону, демонстрація навичок керування машинами тих категорій, які заявлені для отримання посвідчення.

Зі 125 учнів успішно склали іспити 114. На тих, хто не отримав позитивну оцінку, найближчим часом чекає перездача, але не раніше ніж за 10 днів.