З метою забезпечення дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області продовжують брати активну участь в ініційованих органами влади комісійних перевірках пришкільних таборів щодо їх готовності до роботи в оздоровчий сезон 2024 року.

На території Одеської області планується робота 285 пришкільних таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти, з них з організацією харчування 219. Станом на 29.05.2024 перевірено 217 закладів освіти, в т.ч. 197 в яких планується організація харчування дітей.

Під час комісійних перевірок фахівцями Головного управління проведена освітня робота з питань створення належних умов перебування з дотриманням безпекових умов, організації безпечного та якісного харчування, організації питного режиму, оснащення харчоблоків технологічним обладнанням, дотримання технологічного процесу під час приготування страв та зберігання харчових продуктів, створення умов для дотримання особистої гігієни, попередження виникнення спалахів інфекційних та неінфекційних хвороб, харчових отруєнь серед дітей.