У межах програми шкільного харчування Всесвітня продовольча програма (ВПП) фінансує 30% вартості щоденного гарячого харчування дітей у 673 школах України, зокрема в Одеській області. Школи витрачають кошти на поліпшення якості харчування або на зменшення витрат батьків.

Як зазначила т.в.о. директора ВПП ООН в Україні Маріанна Ворд, один із головних пріоритетів програми – забезпечити, щоб діти щодня отримували смачну та здорову їжу в школі, а також допомогти їх батькам витрачати менше свого бюджету на їжу та менше часу турбуватися про харчування своїх дітей. Пані Ворд дуже пишається тим, що в межах цієї програми ВПП тісно співпрацює з Урядом і регіональною владою, з нетерпінням чекає наступного навчального року.

Додамо, що програма реалізується в Одеській, Київській, Львівській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській, Чернівецькій, Черкаській, Миколаївській, Полтавській, Сумській та Вінницькій областях. Ці регіони відібрали за низкою критеріїв, серед яких – кількість внутрішньо переміщених родин і рівень продовольчої безпеки.

За матеріалами порталу Znaimo та МОН України