Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області інформує, що відділом реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління здійснюється відомча реєстрація та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів відповідно до вимог Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.07.2009 р. №694.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України «Про адміністративні послуги», адміністративні послуги надаються суб’єктами надання адміністративних послуг безпосередньо або через центри надання адміністративних послуг. Тому для забезпечення належного рівня надання послуг з відомчої реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів та з урахуванням вимог ст. 9 Закону України «Про адміністративні послуги» Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області розроблені та затверджені Типові інформаційні картки адміністративних послуг у сфері нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу.

Отже, відповідно до ст. 8 Закону України «Про адміністративні послуги», всі громадяни, фізичні особи – підприємці та юридичні особи мають можливість звертатись для реєстрації та зняття з обліку тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів до центрів надання адміністративних послуг, які знаходяться в м. Одеса та в Одеській області.

З метою забезпечення інформування широкого кола зацікавлених осіб вищезазначені Типові інформаційні картки розміщені на офіційному сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Ознайомитися з ними можна ознайомитись за посиланням: https://odesa.consumer.gov.ua/images/pdf/nakaz-204-od/kartky.pdf