Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вітає спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки з 31-ю річницею створення Державної служби карантину рослин. 30 червня 1993 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про карантин рослин». Відтоді, наприкінці червня, святкують своє свято всі, хто оберігає здоров’я рослин та дбає про фітосанітарну безпеку нашої держави.

Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері карантину. За фітосанітарним благополуччям, безпекою рослинних багатств України і Одещини стоїть непомітна для більшості громадян, але відповідальна робота державних інспекторів Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області. Вони здійснюють фітосанітарний контроль вантажів, проводять обстеження сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень з метою виконання вимог країн-партнерів України в міжнародній торгівлі, а також реалізують великий обсяг інших фітосанітарних заходів з метою охорони території країни від занесення або самостійного проникнення карантинних організмів, їх виявлення і ліквідації. Наші фахівці мають справу із вже відомими карантинними організмами, але й знаються на нових, відсутніх в Україні, шкідниках. Ця робота вимагає високого професіоналізму, нових знань, вмінь швидко реагувати на складні ситуації.

Бажаємо всім працівникам нашої фітосанітарної служби енергії у повсякденній праці, благополуччя у приватному житті, та дякуємо за добросовісне виконання обов’язків, сумлінну працю, вагомий вклад в збереження природних багатств нашої держави!