Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області проводиться робота з контролю за діяльністю пришкільних таборів з денним перебуванням на базі закладів освіти з метою запобігання епідемічним ускладненням, профілактики гострих кишкових інфекції та харчових отруєнь.

Всього влітку 2024 року в Одеській області працювало 300 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей на базі закладів освіти та таборів організованого дозвілля, які завершили роботу. У всіх закладах проводилися моніторингові комісійні обстеження за участю спеціалістів Головного управління. Перевірок було 324, порушення встановлено в 159 закладах.

Під час перевірок особлива увага приділялася організації безпечного харчування, дотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів, питного режиму, створення умов для дотримання особистої гігієни дітьми тощо.

Організовано відбір 21 проби питної води з джерел централізованого водопостачання та 3 – нецентралізованого. Проведено 505 лабораторних досліджень, встановлено 41 відхилення від нормативних вимог.

За результатами проведених перевірок та лабораторних досліджень керівникам закладів та органам місцевого самоврядування були надані пропозиції щодо створення належних умов відпочинку дітей.

Станом на 05.07.2024 р. на Одещині продовжують роботу 13 дитячих таборів відпочинку.