Звертаємо увагу на правила профілактики харчових отруєнь під час тривалої відсутності електропостачання.
У час, коли діють аварійні чи планові відключення світла, рекомендуємо переглянути меню та раціон, максимально виключивши швидкопсувні продукти та багатокомпонентні страви (наприклад шаурму, бургери, салати з майонезом тощо).
Поради:
- Не купуйте харчові продукти невідомого походження на стихійних ринках, узбіччях доріг, присадибних ділянках у місцях відпочинку (пляжах) і будь-яких місцях несанкціонованої торгівлі.
- Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, умови зберігання, дату виготовлення та кінцевий термін придатності.
- Не рекомендуємо купувати замариноване м’ясо та готові салати у торговельній мережі.
- Не купуйте та не споживайте харчові продукти при найменшому сумніві в їх якості.
- Швидкопсувні продукти купуйте в невеликій кількості.
- Страви готуйте на одне приймання їжі, щоб не зберігати їх тривалий час, робіть їх якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів (найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти).
- При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою.
- Перед приготуванням їжі, її вживанням та після відвідування туалету треба ретельно мити руки з милом.
- Для пиття та приготування їжі використовуйте питну води з джерел централізованого водопостачання або фасовану бутильовану воду.
У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчового отруєння необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.
Бережіть здоров’я своє і своїх близьких!