Звертаємо увагу на правила профілактики харчових отруєнь під час тривалої відсутності електропостачання.

У час, коли діють аварійні чи планові відключення світла, рекомендуємо переглянути меню та раціон, максимально виключивши швидкопсувні продукти та багатокомпонентні страви (наприклад шаурму, бургери, салати з майонезом тощо).

Поради:

  1. Не купуйте харчові продукти невідомого походження на стихійних ринках, узбіччях доріг, присадибних ділянках у місцях відпочинку (пляжах) і будь-яких місцях несанкціонованої торгівлі.
  2. Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, умови зберігання, дату виготовлення та кінцевий термін придатності.
  3. Не рекомендуємо купувати замариноване м’ясо та готові салати у торговельній мережі.
  4. Не купуйте та не споживайте харчові продукти при найменшому сумніві в їх якості.
  5. Швидкопсувні продукти купуйте в невеликій кількості.
  6. Страви готуйте на одне приймання їжі, щоб не зберігати їх тривалий час, робіть їх якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів (найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти).
  7. При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою.
  8. Перед приготуванням їжі, її вживанням та після відвідування туалету треба ретельно мити руки з милом.
  9. Для пиття та приготування їжі використовуйте питну води з джерел централізованого водопостачання або фасовану бутильовану воду.

У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчового отруєння необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.

Бережіть здоров’я своє і своїх близьких!