Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області продовжує приймати участь в ініційованих органами влади комісійних перевірках закладів освіти з питань готовності до нового 2024-2025 навчального року. Станом на 14.08.2024 р., в Одеській області перевірено 473 заклади освіти.

Найголовнішим завданням при підготовці закладів освіти до нового навчального року було і є створення безпечних умов для перебування в них учасників освітнього процесу.

Під час комісійних перевірок спеціалістами Головного управління проводиться санітарно-освітня робота з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, підвищення обізнаності працівників закладів освіти щодо основних вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування, розроблення перспективного меню згідно з нормами основних фізіологічних потреб, енергетичної та поживної цінності їжі відповідно до вимог Постанови КМУ від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Крім того, Головним управлінням проводиться робота з погодження закладам освіти примірного сезонного чотиритижневого меню.