Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області приймає участь у ініційованих органами влади комісійних перевірках закладів освіти з питань готовності до нового 2024/25 навчального року. Станом на 22.08.2024 року, в Одеській області перевірено 685 закладів освіти, що становить 98,2 %, які будуть працювати в очному та змішаному режимах навчання.
Під час комісійних перевірок проводиться санітарно-освітня робота з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, підвищення обізнаності працівників закладів освіти щодо основних вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування, розроблення перспективного меню згідно з нормами основних фізіологічних потреб, енергетичної та поживної цінності їжі відповідно до вимог Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Головним управлінням, станом на 22.08.2024 року, погоджено 522 примірних сезонних чотиритижневих меню закладам освіти. Робота продовжується.