Реформа шкільного харчування не лише про харчі. Це про культуру споживання, культуру виробництва, корисні звички, виховання відповідального громадянина, соціальну відповідальність бізнесу і безпечне освітнє середовище.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області постійно проводяться робочі зустрічі і навчальні семінари, на яких керівники закладів освіти, медичні працівники, відповідальні за організацію харчування особи та працівники харчоблоків можуть отримати актуальну інформацію та відповіді на запитання.

Так, працівники Роздільнянського районного управління прийняли участь у нараді з питань організації харчування дітей у закладах освіти Великоплосківської сільської територіальної громади. Обговорено результати комісійних обстежень харчоблоків закладів освіти громади у жовтні-листопаді поточного року, стан виконання фізіологічних норм харчування, затверджених Постановою КМУ від 24.03.2021 року №305 «Про запровадження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», можливість розширення асортименту меню за рахунок збільшення кількості овочів і фруктів, стан запровадження постійно діючих процедур НАССР, створення на харчоблоках умов для виконання санітарно-гігієнічних вимог у відповідності до санітарних регламентів, хід виконання оперативного плану заходів Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року в частині його реалізації у 2024-му.

Учасники семінару отримали рекомендації та консультативно-методичну допомогу щодо питань, що стосуються організації харчування, дотримання санітарно-гігієнічного режиму, профілактики інфекційних захворювань.