Працівники Роздільнянського райуправління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області взяли участь у нараді з питань формування безпечного освітнього середовища та організації здорового харчування в закладах освіти Степанівської сільської територіальної громади. Під час наради були висвітлені питання організації харчування в закладах загальної середньої освіти в залежності від режиму роботи закладу, вимоги до складання меню відповідно до Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», дотримання погодженого з Держпродспоживслужбою примірного сезонного меню, наявності в денному раціоні достатньої кількості свіжих овочів та фруктів, молочних продуктів, м’яса, риби, а також виконання встановлених норм споживання продуктів харчування, належне впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та дотримання періодичності медичних оглядів працівників.

Окремо було проаналізовано основні види порушень вимог санітарного законодавства, що виявлені під час проведених комісійних обстежень закладів освіти протягом 2024 року та запропоновано заходи з їх усунення.

Подільським райуправлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області проведено відповідну роботу у дошкільному закладі. Відбувся семінар з помічниками вихователів закладу дошкільної освіти «Сонечко» Окнянської селищної територіальної громади з питань дотримання протиепідемічного режиму у групових приміщеннях дошкільного закладу, правил миття посуду, дотримання правил особистої гігієни, своєчасного проходження медичного огляду.