Реформа шкільного харчування, яка розпочалася у 2020 році з ініціативи першої леді Олени Зеленської, є одним із пріоритетів, закладених у Стратегію розвитку освіти Одещини на період до 2027 року.

Завдання реформи на 2025 рік – масштабування на всі громади країни та поступове розширення програми безоплатного харчування для школярів. Відповідальність за організацію харчування учнів покладається на засновників та керівників закладів освіти. Їм належить враховувати відгуки учнів, їхніх батьків та персоналу для покращення якості харчування.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області здійснює постійний контроль за організацією харчування дітей в закладах освіти, погоджує меню (крім випадків, коли використовується меню, рекомендоване МОЗ) та контролює його відповідність гігієнічним вимогам.

Так, днями працівниками Одеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області взято участь у комісійному обстеженні приміщень їдальні та харчоблоку Теплодарського ліцею ім. О. П. Медведкова Теплодарської міської ради після проведення капітального ремонту та модернізації. На харчоблоці, де зокрема оновлено технологічне обладнання та обладнано окреме приміщення для зберігання миючих, дезінфікуючих засобів та прибирального реманенту, планується приготування сніданків для учнів 1-4 класів та пільгового контингенту для учнів 5-11 класів, у кількості 400 учнів.

Продовжується робота з розгляду та погодження примірних чотиритижневих меню на весняний період. На теперішний час спеціалістами районних управлінь Головного управління розглянуто та погоджено меню 356 закладів загальної середньої освіти та 303 закладів дошкільної освіти.