Харчові продукти тваринного походження – потенційний фактор передачі ящуру. Зараз з Угорщини та Словаччини, де зафіксовані випадки ящуру, обмежений імпорт таких продуктів в Україну. Закликаємо громадян також не провозити в ручній поклажі харчові продукти тваринного походження з цих країн для убезпечення від проникнення вірусу ящуру на нашу територію.
Що це за хвороба така, яка не фіксувалася в нас 37 років, до яких економічних збитків призводить, які заходи вживає Держпродспоживслужба, аби й надалі Україна була вільна від неї, розповів в “Інтерв’ю дня” на телеканалі “Перший міський. Одеса” начальник відділу організації протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Руслан Олійник.