Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області повідомляє, що згідно з Державними санітарними нормами та правилами «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДСанПіН 2.2.4-171-10), затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 12.05.2010 № 400, зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 01.07.2010 № 452/17747, виробництво питної води на об’єктах централізованого водопостачання повинно здійснюватися відповідно до технологічного регламенту або іншого документа з описом технологічного процесу виробництва питної води та бути погодженим з органами Держпродспоживслужби.

Складовою технологічного регламенту, в якій відображено перелік показників, що потребують контролю, та порядок його здійснення, місця та календарні графіки відбору проб води для лабораторних досліджень є виробничий контроль, який проводитись згідно з Робочою програмою. Робоча програма виробничого контролю якості питної води узгоджується з територіальними органами Держпродспоживслужби та центрами контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

Минулого тижня Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області розглянуто та погоджено чотири Робочих програми виробничого контролю якості питної води для підприємств централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.

З метою забезпечення населення області доброякісною питною водою, попередження виникнення інфекційних захворювань та харчових отруєнь, пов’язаних зі споживанням питної води, Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області наголошує на необхідності розробки та узгодження підприємствами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення технологічних регламентів у встановленому законодавством порядку.