Спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення Держпродспоживслужби Одещини продовжують приймати в ініційованих органами влади комісійних перевірках закладів освіти з питань готовності до нового 2025/2026 навчального року.

Так, станом на 14.08.2025 в Одеській області перевірено 531 заклад освіти.

Під час комісійних перевірок спеціалісти районних управлінь Головного управління проводять санітарно-освітню роботу з питань профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь, підвищення обізнаності працівників закладів освіти щодо основних вимог Стратегії реформування системи шкільного харчування, розроблення перспективного меню згідно з нормами основних фізіологічних потреб, енергетичної та поживної цінності їжі відповідно до вимог постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Крім того, Головним управлінням проводиться робота з погодження примірного сезонного чотиритижневого меню в закладах освіти.