Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області спільно з Департаментом освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації взяли участь в триденних демонстраційних курсах з підвищення кваліфікації кухарів закладів загальної середньої освіти. Навчання проходили з 31 січня до 2 лютого 2024 року на базі Кулінарного хабу Одеського центру професійної освіти за підтримки Міністерства освіти і науки України, ГО «Культ Фуд» та ГО «Національна асоціація громадського харчування».

120 працівників харчоблоків з різних громад Одеської області навчались працювати з сучасним обладнанням та готувати страви з оновленого меню. Це один з найголовніших етапів реформи шкільного харчування в Україні. Навчання містило теоретичні основи, що були поєднані з практичною частиною. Спеціалісти Головного управління надали рекомендації учасникам тренінгів з урахуванням змін до чинного законодавства.

В майбутньому планується, що до 2027 року всі кухарі закладів освіти пройдуть відповідне навчання в межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, що проходить під егідою Першої леді Олени Зеленської.

Такі тренінги дозволять покращити умови організації збалансованого харчування у школах, а також змінити сам підхід до сервірування столів, культури харчування в цілому.