Тютюнопаління серед підлітків – це велика і глобальна проблема та серйозна небезпека для здоров’я нації, яка сильно впливає на емоційний і соціальний розвиток молоді. Основними аспектами, пов’язаними з цією проблемою, є виникнення захворювання легень, серцево-судинні захворювання, астма, проблеми з зубами і яснами. Органи і системи організму дитини розвиваються повільно та пошкоджуються.

Нікотин, який міститься в цигарках, є дуже сильною психоактивною речовиною і легко уражає організм дитини.

Профілактика тютюнопаління серед підлітків складається з:

  • заборони продажу тютюнових виробів неповнолітнім;
  • заборони на куріння в громадських місцях;
  • позитивного прикладу для дитини (якщо ви курите, то ваша дитина з великою ймовірністю рано чи пізно візьме в руки сигарету, тому вам потрібно кинути пагубну звичку та подати дитині позитивний приклад шляхом занять спортом та фізкультурою);
  • дуже важливо розповідати дітям про куріння, детально роз’яснюючи про негативні наслідки;
  • від куріння, алкоголізму та наркоманії є тільки одна серйозна альтернатива – здоровий спосіб життя (пропагуючи спорт та фізкультуру, ми можемо вберегти молоде покоління від шкідливої ​​залежності).

Профілактика тютюнопаління серед підлітків – це не тільки профілактика нікотинової залежності, а й збереження здоров’я нації. Це реальна можливість збільшити тривалість життя, запобігти розвитку поширених захворювань, зокрема невиліковних. Бережіть здоров’я змолоду!

На фото – санітарно-освітня робота серед учнів закладів освіти щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення у Березівському районі