04

Відбулася зустріч представників Головного управління – першого заступника начальника, в.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, начальника управління фітосанітарної безпеки – з ректором Одеського державного аграрного університету, деканом факультету ветеринарної медицини, деканом агробіологічного факультету. Мета зустрічі – обговорення питання кадрового забезпечення та співпраці сторін у сфері наукової та лабораторної діяльності, обмін досвідом у галузі ветеринарної медицини та агроінженерії.


Між Головним управлінням та ОДАУ в 2021 році підписана угода про співпрацю. Вона відкрила для обох сторін широкі перспективи щодо проведення досліджень на основі багатого досвіду як науково-педагогічних кадрів університету, так і фахівців Держпродспоживслужби у сфері ветеринарної медицини та захисту рослин.

Під час чергової зустрічі представники сторін, як-то кажуть, «звірили годинники»: домовилися про подальший обмін науковою інформацією, організацію та участь у спільних тематичних семінарах. Окрім цього, керівництво університету готово надати час фахівцями стейкхолдеру (яким є для університету Держпродспоживслужба) для проведення серії факультативних лекцій для здобувачів вищої освіти.

05

Зі свого боку, Головне управління сприятиме проходженню практики студентам у державних установах, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, зокрема реалізації практичних навичок проведення лабораторних досліджень. До того ж, спеціалісти структурних підрозділів Головного управління готові зустрічатися як зі студентами, так й абітурієнтами Одеського державного аграрного університету, аби надати інформацію про затребуваність та привабливість таких спеціалістів як-от лікар ветеринарної медицини, фахівець із захисту рослин чи агроном.

Наукова співпраця, виробнича та навчальна практики, стажування за фахом дадуть змогу обом сторонам значно розширити сферу своєї діяльності, що, без сумніву, зробить вагомий внесок у розвиток ветеринарної та фітосанітарної галузі не тільки Одещини, а й України в цілому.

06