09

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області в складі робочої групи проведено обстеження будинку-інтернату системи соціального захисту населення в м. Одеса, де розміщуються діти, внутрішньо переміщені особи та громадяни з особливими потребами.

Під час обстеження фахівцями акцентувалась увага на дотриманні протиепідемічного режиму, забезпеченні умов проживання, зберігання харчових продуктів, санітарно-технічного стану харчоблоку, приміщень, дотримання санітарно-гігієнічних норм харчування, наявність сезонного меню.


Крім харчоблоку, спеціалісти Головного управління оглянули медичне відділення закладу, зокрема кабінет лікувальної фізичної культури.

Під час обстеження проведено відбір зразків води, яка використовується для приготування їжі та задоволення фізіологічних потреб, на проведення лабораторних досліджень за органолептичними, фізико-хімічними та  показниками епідбезпеки.

В ході проведення заходу працівникам закладу була надана практично-методична допомога з питань дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

За результатами обстеження керівництву та фахівцям закладу надано пропозиції щодо оптимізації організації харчування.

1615110805