03

У серпні-вересні 2023 року фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області взято участь в ініційованих органами влади комісійних перевірках закладів дошкільної освіти з питань організації харчування дітей. Вибірково перевірено 115 закладів дошкільної освіти на адміністративних територіях області.


Під час перевірок встановлено, що в закладах дошкільної освіти організовано харчування дітей згідно перспективним меню, які розроблені відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. №305 та з урахуванням потреб окремих категорій дітей.

Значна увага під час заходів приділялась санітарно-технічному стану приміщень харчоблоків. Всі заклади дошкільної освіти забезпечені холодильним та технологічним устаткуванням.

В ході комісійних перевірок фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надані рекомендації та пропозиції керівникам та спеціалістам закладів з питань дотримання вимог санітарного  законодавства,  оптимізації харчування дітей та безпечних умов харчування (вимоги НАССР).

Питання харчування дітей в дитячих дошкільних закладах залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

0405060708