Питна вода та її якість впливають на всі фізіологічні та біохімічні процеси, що відбуваються в організмі людини, на стан її здоров’я. Забруднена вода призводить до спалахів епідемій, інфекційних захворювань, масових отруєнь.

При неможливості використання питної води з джерел централізованого водопостачання потрібно використовувати фасовану бутильовану воду, питну воду з бюветів та інших джерел нецентралізованого водопостачання (колодязів, шахтних криниць), пунктів розливу питної води (зокрема пересувних), за їх наявності, та воду в ємностях для індивідуального користування.

Бажано мати запас питної та технічної води на 2-3 доби у розрахунку на всіх членів сім’ї.

Зберігати питну воду потрібно у закритих ємностях. При цьому бажано позначити, де вода для пиття, а де – для технічних чи господарських потреб.

Вода з відкритих водойм використовується тільки для технічних цілей.

Наголошуємо, що для пиття та приготування їжі воду потрібно кип’ятити. Кип’ятіння є ефективним методом знезаражування води (кип’ятити рекомендується щонайменше 10 хвилин від моменту закипання), але навіть при її зберіганні у чистій та добре закритій ємності термін придатності не перевищує однієї доби.

Бережіть здоров῾я – своє та своїх близьких!