- Поминальні дні. Профілактика харчових отруєнь
Наближаються поминальні дні. Головною причиною виникнення харчових отруєнь у ці дні є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування, умов і термінів зберігання, як сировини, так само й готових страв, вживання харчових продуктів, які забруднені збудниками захворювань. (більше…) - Як вибрати дитячі іграшки та інші аксесуари для плавання?
Якщо ваша дитина ще не вміє плавати, їй допоможуть надувні круги, нарукавники, матраци. Також можна вибрати й інші товари для гри у воді, як-от басейн чи водні ходунки. (більше…) - Дим – «невидимий убивця»: що таке вейпи та е-сигарети?
Війна спровокувала підвищення рівня стресу серед українців. А це призводить до ризикованої поведінки, зокрема збільшення споживання тютюну. В контексті цього доречно нагадати про ризики пасивного куріння та вдихання вторинних аерозолів. (більше…) - Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області підвищує рівень готовності до реагування на надзвичайні ситуації
Організація взаємодії між органами управління і силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій – тема виїзної робочої наради, (більше…) - Нарада з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Одеському районі
Відбулася розширена нарада з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням очільника Одеської районної військової адміністрації Олександра Гринчака. (більше…) - Святкові страви: головні правила запобігання кишкових інфекцій і харчових отруєнь
Напередодні Великодніх свят Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області нагадує про основні правила запобігання кишкових інфекцій та харчових отруєнь: (більше…) - Викладаємо школярам принципи здорового харчування
Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області в рамках Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року продовжується робота з проведення навчань учнів загальноосвітніх закладів принципам здорового харчування. (більше…) - Всеукраїнська база небезпечної нехарчової продукції «Увага»
Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертає увагу споживачів та інших зацікавлених осіб, що Департаментом регуляторної політики та підприємництва Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України запущено Всеукраїнську базу небезпечної нехарчової продукції «Увага». Там можна перевірити, чи безпечна та чи інша нехарчова продукція. (більше…) - Прогноз розвитку шкідників та хвороб сільськогосподарських культур в Одеській області на травень 2024 року
У зв’язку з несприятливими погодними умовами, що склались у другій декаді квітня, переліт клопа-шкідливої черепашки з лісосмуг на посіви озимих зернових культур затягується. Проте при стрімкому наростанні температур на початку травня прогнозується дружній переліт клопів, що перезимували, на крайові смуги посівів. (більше…) - Тютюнопаління – серйозна небезпека для здоров’я нації
Практично до 30% людства мають згубну звичку тютюнопаління. Але необхідно зрозуміти – паління є не тільки особистою проблемою кожної людини окремо, але й гострою соціальною проблемою, з якою пов’язане майбутнє людства. Паління та його вплив на організм людини стали сьогодні і медичною проблемою, тому варто замислитись: запалювати цигарку, чи зберегти своє здоров’я і здоров’я близьких та рідних. (більше…)