Заходи щодо впровадження нових норм харчування дітей в освітніх закладах Одещини
Цьогоріч фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області продовжують навчання та роз’яснювальну роботу, розпочаті у 2021 році, щодо впровадження нових норм в рамках реформи шкільного харчування (вимог постанови Кабінету Міністерств України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 24.03.2021 № 305).
Від початку 2022 року харчування дітей здійснюється за примірним чотиритижневим сезонним меню, яке погоджується з Головним управлінням Держпродспоживслужби в Одеській області. За січень розглянуто 575 чотиритижневих меню, з яких було погоджено 507. Водночас без погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби дозволяється використовувати меню, що рекомендоване МОЗ України.
За останні кілька місяців реформи фахівцями Головного управління проведено 517 семінарів з декретованим персоналом закладів освіти. Спільно з головами територіальних громад Одеської області відбулося 108 нарад з питань організації заходів щодо впровадження нових норм харчування. В місцевих засобах масової інформації оприлюднено дев’ять статей та проведено п’ять виступів в ефірі місцевих телекомпаній.
Додамо, що докладно про все, що стосується реформи системи харчування у закладах освіти України, - нормативної бази, впровадження реформи на рівні регіонів, очікуваних результатів від неї, затверджених меню тощо, - можна дізнатися на платформі про здорове харчування у школах «ЗнаЇмо».





